Selva Gıda Sanayi AŞ (SELVA) bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Şirket, dün gerçekleşen yönetim kurulunda aldığı bu kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda paylaştı.
Selva Gıda’nın aldığı bedelsiz sermaye artırım kararının kabul edilmesi durumunda borsada işlem gören hisse senedi fiyatı da aynı oranda bölünme görecek. Selva Gıda’nın bedelsiz kararı hakkında detaylar şöyle oldu;
Selva Gıda Bedelsiz Bölünme Detayları
Selva Gıda yüzde 500 oranında bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. SELVA’nın aldığı bu karar Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda paylaşıldı. Şirket, 78 milyon lira olan ödenmiş sermayesini 468 milyon liraya yükseltmek istiyor. Şirketin 325 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanı da bir defaya mahsus olmak üzere aşılmış olacak.
Sermayeye eklenecek 390 milyon liranın tamamının özsermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanacağını açıklayan Selva Gıda, borsada işlem gören payları ve işlem görmeyen payları için eşit oranda sermaye artırımı yapacak.
Mevcut durumda Selva Gıda’nın 6 milyon 500 bin liralık sermayesi borsada işlem görmeyen paylardan oluşurken bu paylara eklenecek olan tutar 32 milyon 500 bin lira olarak açıklandı. Borsada işlem gören payların ise 71 milyon 500 bin lira olduğunu açıklayan şirket, bu paylara eklenecek tutarın da yine yüzde 500 oranında artırılarak 357 milyon 500 bin lira olacağını açıkladı.
Şirket, bedelsiz sermaye artırım isteğini Sermaye Piyasası Kurulu’na ileterek onaylanmasını beklecek. Onay gelmesi durumunda şirketin bedelsiz sermaye artırımı için tarih vermesi beklenecek.
Yüzde 500 Bedelsiz Onaylandı
Selva Gıda’nın yüzde 500 oranında gerçekleştireceği bedelsiz sermaye artırımına SPK onay verdi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen onayın ardından Selva Gıda 19 Mart 2025’te bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştireceğini açıkladı.
SELVA koduyla Borsa İstanbul’da işlemden geçen Selva Gıda’nın bedelsiz sermaye artırımıyla birlikte 1 adet hisse senedine karşılık yatırımcılar 5 adet hisse senedi daha alacaklar. Şirketin piyasada işlem gördüğü fiyatı da aynı oranda düzeltme görerek fiyat düşüş gösterecek.
18 Mart seans kapanışında oluşacak fiyat üzerinden düzeltme görecek hisse senedi aynı zamanda 18 Mart’ta seans kapanışında elinde SELVA kodlu hisse senedi bulunan yatırımcıları etkileyecek.
Şirkletin bedelsiz sermaye artırımıyla alınacak bedelsiz paylar ise 21 Mart Cuma günü satılabilir nitelikte paya dönüşecek.