Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayii AŞ (DURDO) yarın bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Şirketin bedelsiz bölünme oranı yüzde 400 olacak. Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayii, şirketin sahip olduğu 100 milyon lira tutarındaki sermayesini 500 milyon liraya yülkseltecek bedelsiz sermaye artırımında özsermaye enflasyon düzeltme farkları ve geçmiş yıl karlarından alınacak tutarlar sermayeye eklenecek.
Şirketin kayıtlı sermaye tavanı da 500 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Bu bedelsiz sermaye artırımıyla birlikte şirket kayıtlı sermaye tavanının sınırına yükselmiş olacak.
Halihazırda 100 milyon lira olan şirketin ödenmiş sermayesine 34 milyon 93 bin 276 lira tutarında geçmiş yıl karları ve 365 milyon 906 bin 724 lira tutarında özsermaye enflasyon düzeltme farkları ilave edilerek sermayeye eklenecek.
Şirketin toplam sermayesi 500 milyon liraya ulaşacak. Elinde 1000 adet DURDO hisse senedi bulunan bir yatırımcı, bedelsiz bölünme süreci sonunda 5000 adet hisse senedi sayısına ulaşacak. Bugün (10 Mart 2025) seans kapanışı itibariyle şirketin Borsa İstanbul’da değer gördüğü fiyatı ise yarın seans açılışına kadar yüzde 20 seviyesine düşerek fiyat düzeltmesi yaşayacak ve yarın yeniden işleme açılacak.
DURDO yatırımcısının alacağı yüzde 400 oranındaki yeni paylar ise T+2 gününden itibaren satılabilir pay olarak yatırımcıların portföyünde yer alacak.
DURDO
Bedelsiz Bölünme
“Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle, % 400 oranında artırılarak 100.000.000- TL’den (Yüzmilyon Türk Lirası), 500.000.000 -TL’ye (Beşyüzmilyon Türk Lirası) çıkarılmasına, 365.906.724,00 -TL (Üçyüzaltmışbeşmilyondokuzyüzaltıbinyediyirmidört Türk Lirası) tutarındaki artışın Sermaye düzeltmesi olumlu farkların’dan kalan 34.093.276,00 -TL (Otuzdörtmilyondoksanüçbinikiyüzyetmişaltı Türk Lirası) tutarında geçmiş yıl karlarından karşılanmasına ilişkin başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görülerek 06.03.2025 tarihli 2025/13 sayılı bülteni ile duyurulmuştur.
Bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi 11.03.2025’tir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur”