Odine halka arz olacak. Odine Solutions Teknoloji A.Ş. isimli firmanın halka arzına dair merak edilenleri derledik. Odine kimin? Odine ne zaman halka arz edilecek? Odine kaç lriadan halka arz olacak? Kaç lot ihraç edilecek ve kişi başı kaç lot düşer merak ediyorsanız yazınınd evamını okuyunuz.
Odine Halka Arzı Ne Zaman?
Odine Halka arzı için başvurular bugün başladı. 13 Mart’ta başlayıp, 15 Mart’a kadar sürecek Odine Solutions Teknoloji halka arzına katılım için son gün 15 Mart cuma günü piyasalar kapanıncaya, yani 18:00’a kadar.
Odine Halka Arzında Kaç Lot Verilecek?
Odine halka arzında 44 milyon 200 bin adet hisse senedi ihraç edilecek. Bu payların yüzde 60’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara verilecek. 26 milyon 520 bin adet hisse senedi yurt içinde bulunan bireysel yatırımcılara başvuran kişi sayısına ve talebe göre dağıtılarak belirlenecek. Yani, teorik olarak, 26 milyon 520 bin kişi halka arza katılırsa kişi başına 1 lot düşecek. 1 milyon kişi halka arza katılırsa kişi başına 26-27 adet pay düşecektir.
Odine Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?
Odine Solutions halka arz fiyatı 30 lira olarak belirlendi. Aynı zamanda halka arz iskonto oranı da yüzde 25,80 olarak tespit etti. Yani, halka arza katılarak alınacak hisse senedi, şirketin payından yüzde 25,80 daha ucuz olarak gerçekleşeceği değerlendiriliyor. Halka arz edilen kısım şirketin toplam değerinin yüzde 40’ı olacak. Bir başka deyişle, şirketin halka açıklık oranı yüzde 40 olacak.
T1 ve T2 Bakiyeleri Kullanılmayacak
Odine halka arzında, bir başka hisse senedinin satılmasından 3 gün sonraki bakiyeler kullanılacak anlamına geliyor. Takas günü, ertesi gün ve 2 gün sonraki bakiyelerin kullanılmayacağı anlamına geliyor. 12 Mart Salı günü sattığınız hisselerin bakiyelerini Odine Solutions Halka Arzında kullanabilirsiniz.
Odine Halka Arzına Nereden Başvurulur?
Odine Halka Arzının konsorsiyum lideri Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olarak belirlendi. Ancak Türkiye’deki pek çok aracı kurum vasıtasıyla halka arza başvurabilirsiniz.
Odine Halka Arzı’na katılmak ve halka arza dair daha detaylı bilgi edinmek isterseniz İntegral Yatırım’a başvurabilirsiniz.
Odine Ne İş Yapar?
2000 yılında kurulan Odine, bilgi teknoloji sektörü ve alt bileşenleri olan yazılım, hizmet ve donanım alanlarında faaliyet göstermektedir. 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 96 çalışanı bulunan şirket, ulusal ve uluslararası telekomünikasyon şirketlerine şebeke yazılım çözümleri ve telekomünikasyon mühendislik hizmetleri sunmaktadır. Odine’in müşteri portföyü, ağırlıklı olarak telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren firmalardan oluşmaktadır.
Şirketin sunduğu çözümler iki ana başlık altında toplanmaktadır:
Telekomünikasyon Ses Şebekesi Çözümleri
Odine, kendi geliştirdiği Odine Nebula ve Odine Orion yazılım ve altyapı çözümleri üzerine kurulu olan bulut platformu aracılığıyla telekom operatörü ve toptan ses/veri taşıyıcısı müşterilere ABD ve Birleşik Krallık’ta bulunan bölgesel veri merkezleri üzerinden PaaS/SaaS şeklinde platform ve yazılım çözümleri sunmaktadır. Bu hizmetler, operatörlerin toptan ses trafiği operasyonlarını esnek, verimli ve yüksek performanslı bir biçimde yönetmelerini, operasyonel maliyetlerini düşürmelerini ve iş süreçlerinde verimliliği artırmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, Odine Gatekeeper ve Odine Pathfinder ürünleriyle müşterilere tamamlayıcı ürünler sunmaktadır.
Telekomünikasyon Veri Şebekesi Çözümleri
Odine, özel ve hibrit bulut telekom şebekelerinin tasarımı ve üretiminde uzmanlaşmıştır. Tier-1 telekom operatörlerinin fiziksel altyapılarını sanallaştırmaya odaklanan bulut bilişim çözüm ortağı ve yazılım çözümleri üreticisidir. Şirket, yurt içi ve yurt dışındaki teknoloji tedarikçileri ile iş birlikleri kurarak telekom operatörlerinin bulut tabanlı altyapılara tasarımdan bakıma kadar olan dönüşüm sürecinde hizmet vermektedir. Odine, bulutlaşma, 5G servisleri, akıllı teknolojiler ve uç ağ uygulamalarının servis merkezli modellerle hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır ve sanallaşma platformlarının sorunsuz bir geçiş sağlanması için danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Halka Arzdan Gelecek Para Nereye Harcanacak?
Halka arza katılarak şirkete ortak olmak isteyen herkesin, bu paranın nereye harcanacağını bilmesi gerekmektedir. Bu sebeple halka arzlarda paranın nereye harcanacağı da açıkça yazılmaktadır.
Odine, halka arzdan gelecek paranın harcanacağı kalemleri şöyle belirtmiştir;
Yurt dışı Yatırımları | %52,5-%62,5 | |
İşletme Sermayesi İhtiyaçları | %30-%40 | |
Yeni Ürün ve Çözümlerin Finansmanı | %5-%10 |
Fon kullanım açıklamaları şu şekilde yapılmıştır;
Yurt dışı yatırımları
Şirket yurtdışı yatırımlarla birlikte satış, pazarlama, teknik ve destek
hizmetleri ile ilgili insan kaynağı yatırımları yapılması, yurt dışı pazarlara ve sunulacak ürünlere
ilişkin Pazar araştırmaları gerçekleştirilmesi ve ürünlerin yurt dışı pazara uygun hale getirmeye
yönelik uyarlama çalışmaları yapılması planlanmaktadır.
İşletme sermayesi ihtiyaçları
İnsan kaynakları harcamalarının işletme sermayesi ihtiyaçları
kapsamında yapılması planlanmaktadır. Güçlü bir bilançoya sahip olunması ve maliyet avantajı
sağlanması için işletme sermayesi ihtiyaçları kapsamında tedarikçilere ve kamu kuruluşlarına
da ödemeler yapılması planlanmaktadır. İşletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasıyla
birlikte Şirket’in bilançosunu güçlendirerek esnek kazanacağı ve karlılığını artırabileceği
düşünülmektedir.
Yeni ürün ve çözümlerin finansmanı
Şirket müşterilerinden gelen talepler veya sektörün
ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği projeleri ve ileri teknolojiler içeren yenilikçi projeleri hızla
tamamlayarak müşterilerinin kullanımına sunmayı planlamaktadır.