Akbank, 20 Haziran 2024 tarihinde bir yazılım şirketi kurulacağına dair Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bilgi vermişti. Bugün yapılan açıklamada Akbank’ın AkTech Yazılım Teknolojileri AŞ adında yeni bir finansal duran varlık edinimi hakkında bilgi verildi.
Akbank’tan yapılan açıklamada, bankanın kurulan yeni teknoloji şirketinde yüzde 100 oranında pay sahibi olduğu kaydedildi. Yeni şirketin 100 milyon lira sermayeyle kurulduğunu kaydeden Akbank, kuruluşla ilgili tescil işlemlerinin dün tamamlanarak İstanbul Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandığını kaydetti.
Akbank’ın yazılım ve teknoloji alanında faaliyet gösterecek yeni şirketinin merkezinin İstanbul olduğu kaydedildi.
12 Mart 2025 (KAP)
AKBNK
Finansal Duran Varlık Edinimi
“İlgi: 20.06.2024 tarihli özel durum açıklaması.
İlgi’de kayıtlı açıklama ile Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, Bankamızın %100 oranında sahibi olacağı AkTech Yazılım Teknolojileri A.Ş. ünvanı ile İstanbul’da faaliyet göstermek üzere yeni bir şirket kurulması için Genel Müdürlüğe yetki verildiği duyurulmuştu.
Söz konusu şirketin kuruluşu ile ilgili işlemler tamamlanmış, şirket İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.”