Armada Gıda’nın halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Şirket 25-26-27 Aralık 2024 tarihlerinde halktan talep toplayarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Armada Gıda Borsa İstanbul’da işlem görmeye ARMGD koduyla işlem görmeye başlayacak. Yatırımcılar halka arza İntegral Yatırım da dahil olmak üzere 40 aracı kurumdan katılabilecek.
Armada Gıda Ne Zaman Halka Arz Olacak?
SPK’nın Armada Gıda’nın halka arzını onaylamasının ardından bu hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerine denk gelecek 25-26-27 Aralık tarihlerinde halka arz için talep toplanacak. Armada Gıda’nın ortağı olmak isteyen yatırımcılar bu tarihlerde yatırım yaptıkları aracı kurumdan halka arz için taleplerini iletebilecekler.
Armada Gıda Talep Toplama Fiyatı
ARMGD koduyla Borsa İstanbul’da işlem görecek olan şirketin halka arzı eşit katılım yöntemiyle gerçekleşecek. Halka arz fiyatı 40 TL olacak şirketin yüzde 60 hisse senedi yurt içi bireysel yatırımcılara ayrıldı. Yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 39 hisse ayıran şirket, çalışanları için de yüzde 1’lik pay ayırdı.
Şirket, hisse satışı, ortak satışı ve ek ortak satışıyla hisseleri halka arza ayırdı. Toplamda 43 milyon 996 bin 843 lot hisse senedi piyasaya sürülecek. Şirketin halka arzda uyguladığı ilk halka arz iskonto oranının yüzde 24,1 olduğu fiyat tespit raporunda göze çarpan bilgilerden.
Armada Gıda Halka Arz Gelirini Nerede Kullanacak?
Armada Gıda’nın halka arz için verdiği izahnamede halka arz gelirlerini iki kalemde kullanmayı planladığını açıkladı. İzahnamenin 307’nci sayfasında belirtilen fon kullanım yerleri için şirket yüzde 40-50 oranında yatırımların fonlanması için gelir aradığını kaydederken yüzde 45-50 oranında ise gelecek sermayeyi işletme sermayesine ekleyeceğini belirtti.
Armada Gıda Kaç Lot Düşer?
Armada Gıda’nın halka arzına katılacak yatırımcıların en merak ettiği soruların başında, halka arza katılma durumunda hissedarlara kaç lot düşeceği konusu bulunuyor. Yüzde 60’lık payın yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılacağının açıklandığı halka arz için 1000 TL ayıracak bir bireysel yatırımcı, 1.1 milyon kişinin halka arza katılması durumunda talep ettiği tutarda hisse senedi alabilecek. Bu durumda bu yatırımcının payına düşecek hisse senedi sayısı ise 25 lot olacak.
Halka arza daha az sayıda yatırımcının katılması durumunda kişi başına alınacak hisse senedi sayısı artarken daha çok sayıda yatırımcı katılırsa hisse senedi sayısı düşüş gösterecek.
Armada Taahhütleri Neler?
Armada Gıda, hisse senedinin Borsa İstanbul’da olası fiyat düşüşleri durumunda fiyat istikrarını sağlamak adına hisse senedi satın alma konusunda bir taahhütte bulunmadı. Ancak şirket ve ortaklarının 1 yıl süreyle hisse senedi satmama taahhütü bulunuyor.
Armada Gıda Halka Arz Büyüklüğü Nedir?
Armada Gıda’nın halka arz büyüklüğü 2,1 milyon lira tutarında olacak. Bu tutarla şirketin yüzde 20’lik payları halka açık hale gelecek.
Armada Gıda katılım endeksine uygun değil. Şirketin halka arzında yatırım hesaplarındaki T+1 ve T+2 bakiyelerin kullanılması mümkün olmayacak. Dolayısıyla hisse senedi satarak halka arza katılmayı planlayan yatırımcıların son gün halka arza katılmak istemeleri durumunda halka arzın ilk günü satmak istedikleri hisse senetlerini nakite çevirmeleri gerekecek.
Armada Gıda Ne İş Yapar?
ARMGD koduyla halka arz olacak şirketin ne iş yaptığı konusu da yatırımcıların ilgi alanına girmesi gereken önemli konulardan biri. Armada Gıda, adından da anlaşılacağı üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden. Şirket, kuru bakliyat, bakliyat unu ve yağlı tohumların ihracat ve ithalat işleriyle ilgileniyor.
Armada Gıda aynı zamanda 2 bölgede 3 tesisi ile paketleme ve depolama işleri gerçekleştiriyor. 45 ülkeden ithalat yapan Armada Gıda, 86 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Tesislerinin toplam büyüklüğü 60 bin metrekareyi buluyor. Şirketin bu tesislerde günde 1000 ton bakliat eleme ve paketleme kapasitesi bulunuyor.
1993 yılında Mersin’de kurulan Armada Gıda’nın günlük 340 ton kapasiteli bulgur fabrikasına ve günlük 600 ton mercimek kırma ve temizleme kapasitesi var. Şirketin silolarında ürün saklama kapasitesi ise 33 bin ton seviyesinde.