Emekli bayram ikramiyesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya yükseltilmesi için çalışmalar devam ederken emekli ikramiyelerinin de içinde yer aldığı paket TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti.
Emekli ikramiyesinin 3 bin liraya çıkartılmasını içeren düzenleme, 8. Yargı Paketi kapsamında TBMM Adalet Komisyonu’nda onaylandı.
Bu düzenlemeyle birlikte emekli bayram ikramiyesi miktarı, 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilerin bayram ikramiyesini artırarak “Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkaracağız.” açıklamasını yapmıştı ve bu düzenleme de TBMM’ye sunulan 8. Yargı Paketi içerisinde yer almıştı.