Euro Bölgesi’ne yönelik olarak aylık ve yıllık enflasyon oranı ile Çekirdek TÜFE verileri açıklandı. Euro Bölgesi’nde aylık enflasyon yüzde 0 olarak açıklandı. Bugün Euro Bölgesi’ne yönelik açıklanan tüm veriler beklentilerle uyumlu gerçekleşti.
Euro para birimi kullanan ülkelerin enflasyon oranlarını ölçen ve Eurostat tarafından açıklanan verilerde aylık enflasyon oranı yüzde 0 olarak kaydedildi. Euro Bölgesi’nde fiyatların aylık bazda artış ya da azalış göstermediğini ortaya koyan verilerde yıllık enflasyon da yüzde 2,20’den yüzde 1,90’a düştü.
Çekirdek TÜFE’de ise 2,70 olan enflasyon 2,30 seviyesine düştü.
Veriler Beklentilerle Uyumlu
Euro Bölgesi’nde enflasyon verilerin tamamı beklentilerle bire bir uyumlu gerçekleşti. Yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 1,9 olurken aylık enflasyon beklentisi yüzde 0, çekirdek enflasyonda ise yüzde 2,30 seviyesi bekleniyordu.
Açıklanan veriler de beklentilerle uyumlu olarak gerçekleşti. Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon oranı Ekim 2024’ten beri en düşük seviyeye geriledi.