Kontrolmatik daha önce Irak’ta açılan Irak Elektrik Bakanlığı tarafından düzenlenen mobil trafo merkezi temini ihalesine katıldığını ve kazandığını duyurduğu ihalenin imzasının atıldığını açıkladı.
KONTR koduyla Borsa İstanbul’da işlemden geçen şirketin Irak’ta atılan imza ile 34 milyon 988 bin Amerikan doları tutarında gelir elde edeceği kaydedildi.
Şirketten yapılan açıklamada Kontrolmatik’in Irak Elektrik Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi kazandığı ve imza altına aldığı kaydedilirken sözkonusu iş kapsamında şirketten Irak Elektrik Bakanlığı’na 132/33 kV Mobil Trafo Merkezi temin edileceği belirtildi.
Sözkonusu tutarın vergiler dahil veya hariç olarak imzalandığına yönelik bir açıklama yapılmazken anlaşmanın ortaklık faaliyetine etki edeceği kaydedildi. İş teslim tarihi konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı.
28 Şubat 2025 (KAP)
KONTR
Yeni İş ilişkisi
“Şirketimiz, Irak Elektrik Bakanlığı tarafından düzenlenen toplamda 34.998.000 USD tutarında 150/2024 nolu “132/33 kV Mobil Trafo Merkezi Temini Projesi” adlı ihaleyi kazanıp sözleşme imzasına davet edildiğimizi 30.01.2025 tarihli KAP açıklaması ile duyurmuştur. Söz konusu proje sözleşmesi imza altına alınmıştır.”