Konya Kağıt (KONKA) yüzde 200 oranında bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Şirket bedelsiz sermaye artırım kararını SPK’ya iletecek.
KONKA Bedelsiz Detayları
Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret (KONKA) yüzde 200 oranında bedelsiz sermaye artırımıyla şirketin ödenmiş sermayesini 130 milyon liradan 390 milyon liraya yükseltmek istiyor. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı da 390 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Şirket kayırlı sermaye tavanını aşmayacak ancak kayıtlı sermaye tavanı yükseltilene kadar bir defaya mahsus olmak üzere bir kere daha sermaye artırımı yapabilecek.
Konya Kağıt’ın bedelsiz sermaye artırım isteğini Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) inceleyerek karara bağlayacak. Şirketin sermaye artırım isteği kabul veya reddedilebilir ya da kurul gözden geçirme talep edebilir.
Şirket yapacağı sermaye artırımının tamamının özsermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılamak istiyor.
Talep onaylanırsa, bedelli sermaye artırımı öncesi 10.000 lot KONKA hisse senedi olan bir yatırımcı, bedelsiz olarak 20.000 adet daha alacak. Şirketin Borsa İstanbul’da işlem gördüğü fiyat ise yüzde 33.3 seviyesine indirilerek düzeltme görecek.