Koza Polyester kayıtlı sermaye tavanını artırmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptı. Şirketin kayıtlı sermayesi 2025 yılı için 900 milyon lira seviyesinde bulunuyor.
Koza Polyester SPK’dan yeni kayıtlı sermaye tavanını 2029 yılına kadar geçerli olmak üzere 17 milyar liraya yükseltmesini istiyor.
KOPOL koduyla Borsa İstanbul’da işlemlerden geçen Koza Polyester Sanayi ve Ticaret AŞ şirketinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, bedelsiz sermaye artırımı sebebiyle şirketin kayıtlı sermaye tavanının aşılmış olmasından dolayı bu kararın alındığı yazıyor.
KOPOL yüzde 500 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapmış ve 1 milyar 296 milyon 960 liraya yükselen şirketin ödenmiş sermayesi 900 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını aşmıştı.