Yeo Teknoloji yeni bir iş ilişkisini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre anlaşmanın tutarının toplam 2 milyar 36 milyon 396 bin 129,56 lira olduğu kaydedildi. Şirket, Karesi Polyester ve Petrokimya Sanayi AŞ için lisanssız elektrik üretim kapsamında 2 adet güneş enerji santrali kurulacağını kaydetti.
Yeo Teknoloji’den yapılan açıklamada, 1 milyar 820 milyon 925 bin 695,55 lira tutarında imzalanan anlaşma arazi tipi güneş enerji santrali olurken 215 milyon 470 bin 434 lira tutarındaki anlaşma ise çatı tipi GES olacak.
Bu sözleşmeyle birlikte YEO Teknoloji, arazi tipi güneş enerji santralinin anahtar teslim kurulumunu yapacağını kaydetti. Buna göre şirket, kurulacak enerji santrali için arazinin bulunması, kullanım haklarının alınması, çağrı mektuplarının alınması, ÇED raporlarının hazırlanması, imar süreçleri, yapı ruhsatları, santral inşası ile yüksek gerilim hatlarının tamamlanması gibi sürecin başından sonuna kadar takip edileceğini kaydetti. Kurulacak arazi tipi Güneş Enerji Santrali’nin 150 MWp kurulu gücünde olacağı açıklandı.
Projenin finansmanı için de yetkilendirildiğini kaydeden YEO Teknoloji, Europe Credit Agency (ECA) tarafından uzun vadeli kredi sağlanması konusunda da çalışma yürüteceğini belirtti.
13 Şubat 2025 (KAP)
YEOTK
Yeni İş İlişkisi
“Şirketimiz ile Türkiye’nin önde gelen polyester üreticilerinden Karesi Polyester ve Petrokimya Sanayi A.Ş. arasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5.1.h maddesi kapsamında, proje geliştirme dahil anahtar teslimi güneş santrali kurulum hizmeti için 12.02.2025 tarihli TCMB döviz satış kuru ile KDV dahil 1.820.925.695,55 TL’si arazi tipi ve 215.470.434 TL’si Çatı tipi GES olmak üzere toplam 2.036.396.129,56 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır.
Ayrıca, bu sözleşmeyle birlikte Karesi Polyestere ait Petrokimya tesislerinin tüketimini karşılamak amacıyla geliştirilecek 150 MWp kurulu güçteki arazi tipi GES projelerinin, proje geliştirme ve anahtar teslim kurulum hizmeti için çerçeve sözleşme imzalanmıştır.
Sözleşme kapsamında verilecek hizmetler; tesislerin inşa edileceği arazilerin bulunması, kullanım haklarının alınması, çağrı mektuplarının alınması, ÇED raporlarının hazırlanması, imar süreçlerinin takibi, yapı ruhsatlarının alınması, izin ve ruhsatlarının alınması, güneş santralinin inşası, yüksek gerilim trafo merkezi ve enerji iletim hatlarının yapımı işleridir.
Şirketimiz ayrıca Projenin finansmanı için yetkilendirilmiş olup ECA (Export Credit Agency) tarafından sağlanacak uzun vadeli kredileri imkanlarının sağlanması görevini üstlenecektir.
Avrupa Birliği’nin karbon nötr politikaları doğrultusunda tekstil ve polimer endüstrisi paydaşlarının karbonsuzlaştırma stratejisine önemli katkılar yapacak olan projelerle müşterimizin karbon hedeflerine katkı sağlayacağız.
Şirketimiz müşterilerini mühendislik, tedarik ve kurulum hizmetlerinin yanı sıra, doğru projelere erişim için proje geliştirme süreçlerini de dahil edecek şekilde uçtan uca hizmetlerle katma değerli çözümler sunmaya devam edecektir.”