Teo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ (YEOTK), Romanya’da devam eden düneş enerji santrali inşası yatırımını birlikte sürdürmek için İsviçre merkezli bir yatırım şirketiyle ortaklık kurulduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada Romanya’nın Rekabet Kurumu’nun izin vermesinin ardından yeni iş ilişkisi yürürlüğe girecek.
Yeo Teknoloji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Romanya’da kurulumu devam eden ve yüzde 51’i Yeo Teknoloji’ye ait olan, Defic Globe Enerji AŞ’nin devam eden toplam 105 MWp kapasiteli 3 güneş enerji santrali için bu anlaşma yapıldı.
Yapılan anlaşmanın Rekabet Kurulu’ndan onayının alınması durumunda yüzde 50’si İsviçreli şirketin, yüzde 50’si ise Globe Defic şirketinin olacak.
Anlaşma kapsamında YEOTK, mevcut güneş enerji santrali inşasının mühendislik hizmetleri, yüksek gerilim trafo merkezi, enerji nakil hatları gibi inşa sürecini sürdürmeye devam edecek.
Yeo Teknoloji, bu projeyle birlikte yurt dışındaki kurulu gücünün toplamda 419 MWp seviyesine yükseleceğini belirtirken 2030 yılına kadar 1GW kapasite hedeflendiğini kaydetti.