Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (YGYO) konkordato ilan ettiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada Yeşil GYO’nun Innovia 4 projesi ile ilgili yaşanan imar sorunları sebebiyle şirketin mağdur olduğu belirtildi. Şirket satılan 640 dairenin faiziyle birlikte iade edilmesi sebebiyle nakit kaynaklarının zor durumda kaldığı belirtilirken konkordato kararının şirketin öz varlıklarını korumak amacıyla alındığını kaydetti.
Yeşil GYO, müşterilerin iflas istemli alacak davası açtığından ve şirketi iflas etme tehditi altında bulundurduğundan bahsettiği açıklamasında müşterilerin alacaklarının makul bir vadeye yayılması ve Innovia 4 projesinin tamamlanarak şirketin içinde bulunduğu güç durumdan kurtarılmasının hedeflendiği kaydedildi. Şirket konkordato talebili 16 milyar lira tutarındaki öz varlıklarını korumak amacıyla aldığını vurguladı.
Yeşil GYO konkordato talebini Bakırköy 2’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 2025/113 E sayılı dosya ile 5 Şubat 2025 tarihinden itibaren üç ay geçici mühlet verilerek geçici konkordato komiserinin görevlendirildiği kaydedildi.
Şirket konu hakkında bir gelişme oldukça bildirileceğini açıkladı. YGYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyrulan konkordato ilanında şu ifadelere yer verildi;
5 Şubat 2025 (KAP)
YGYO Özel Durum Açıklaması
“Innovia 4 projesi ile ilgili yaşadığımız imar sorunları nedeni ile şirketimiz çok mağdur olmuş, müşterilerin dairelerini iade etme talepleri karşılığında 640 daire geri alınarak müşterilerin alacakları faizi ile iade edilmiş ve şirketimizin nakit kaynakları çok ciddi manada eksilerek şirketi ve tüm diğer muhataplarını da zor duruma düşürmüştür.
Müşteriler iflas istemli alacak davası açmakta ve şirketimizi iflas etme tehdidi altında tutmaktadır. Şirketimizin 16 milyar TL öz varlıklarını korumak, müşterilerin alacaklarını makul bir vadeye yayarak ve Innovia 4 inşaatını tamamlayarak şirketimizi bu güç durumdan sorunsuz bir şekilde geçirmeyi hedeflemekteyiz.
Bu kapsamda; Konkordato talepli başvurumuza Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 2025/113 E. sayılı dosya ile 05/02/2025 tarihinde bu tarihten itibaren üç ay geçici mühlet verilmiş, geçici Konkordato komiserleri görevlendirilmiş ve tedbir kararlarına hükmolunmuştur.
Devam eden süreçte şirket faaliyetlerinin aksamaması, nakit akışın düzenli hale getirilmesi amacıyla gerekli hassasiyet ve hedeflenen noktaya ulaşılması adına tüm çabalar gösterilecektir.Bu süreçte yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanacaktır.Kamuoyuna ve ortaklarımıza duyurulur.Saygılarımızla.”
Yeşil GYO Yakın izleme Pazarı’na Alındı
Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (YGYO) Borsa İstanbul’da sürdürdüğü faaliyetlerinin yakın izleme pazarında sürdürecek. Borsa İstanbul, Yeşil GYO’yu 6 Şubat tarihinde (bugün) işlemlere kapatacağını ve 7 Şubat Cuma günü Yakın izleme Pazarı’na alarak yeniden işleme açacağını duyurdu.
Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, Kotasyon Yönergesi’nin 35’inci maddesinin ilk fıkrasının b bendi kapsamında bu kararın alındığı ifade edilirken şirketin Yakın izleme Pazarı’nda işlemlerine devam edeceği kaydedildi.
5 Şubat 2025 (KAP)
Pazar Değişikliği
“Payları Ana Pazar’da işlem gören Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (Şirket), konkordato talepli başvurusu sonucunda ilgili mahkeme tarafından geçici mühlet kararı verildiğine ilişkin 05/02/2025 tarihli özel durum açıklaması dikkat alınarak;
1) Şirket paylarının, Kotasyon Yönergesi’nin (Yönerge) 35. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına,
2) Yönerge’nin 35. maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında, Şirket paylarının işlem sırasının 06/02/2025 tarihinde kapalı kalmasına, 07/02/2025 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda yeniden işleme açılmasına,
karar verilmiştir.”